Gå tilbake
Artikkelbilde

Få mer ut av restene på kjøkkenet

Det er én ting å handle smart og billig mat, men å få mest ut av alt i posen, pakningen eller faktisk få bruk for rester, kan være utfordrende. Heldigvis så er det flere triks som kan gjøre det enklere å få mest mulig ut av matvarene, og vi serverer deg noen av disse.

Frys ned frukt og grønt

Ofte er det bare litt igjen i posen eller av grønnsaken etter man har tilsatt det man ønsker i en rett. Det føles ikke helt greit å kaste helt fine ferske grønnsaker eller frukt, så man legger det til side og glemmer det helt til lukt og farge tilsier at søppelkassen blir riktig destinasjon uansett. Har du plass i fryseren er det supert å kutte opp restene og fryse dem. Samler du grønnsakene og frukten i hver sin beholder, så tar det ikke lang tid før du har samlet nok til å lage en god suppe eller en smoothie. Da kan restene som vanligvis ville blitt kastet, bli et måltid. Penger og mat spart!

Gi dessert-rester et nytt liv

Kaker og andre bakverk er ofte noe vi lager for mye av og det føles synd å måtte kaste en fin kake fordi man rett og slett ikke orket å spise den opp. Bakst kan fint fryses, men om du sitter igjen med litt forskjellige rester kan disse få nytt liv med enkle grep. Ved å putte kake og bakst i en blender, tilsette litt kremost eller nutella, for å så rulle dette ut i små baller, da har du plutselig en perfekt liten konfekt-dessert du kan servere om du får plutselig kaffebesøk.

Kjøttrester gir god smak i andre retter

Både ben, kjøtt og innvoller brukes til å sette smak i alt fra suppekraft til gryter. Ikke alt kjøtt egner seg til suppe, men høyrygg, oksebog, bibringe, oksebryst og rundstek gir meget god smak. Også skalldyr, fisk, høne, kylling, elg og flere typer svinekjøtt kan godt brukes til kraft.

Mer enn bare middag

Restene etter en middag er ofte i perfekt porsjon til å brukes til f.eks lunsj. Har man litt kylling igjen kan man enkelt lage en god kyllingsandwich. Ett kokt egg til overs? Kutt det opp og bland det i en majones eller med avokado for en perfekt liten eggesalat til brødskiven.

Noen raske tips:

  • Brune bananer gjør seg godt i smoothies eller i dessert. Er du eventyrlysten kan bananes også brukes til stekt kylling, en spennende og smakfull rett.

  • Hele biter med ost kan ofte få harde kanter, men du trenger ikke kaste dem for det. Disse bitene er perfekte å smelte inn i f.eks en ostesaus til pasta.

  • Hardt brød kan kuttes opp i små terninger og stekes lett i olje, med litt hvitløk. Da har du perfekte hjemmelagde krutonger til salaten.

  • Har du rester av både svin, kylling, grønnsaker og kanskje også poteter? Husk at en pytt i panne kan være en enkel og god løsning, som også smaker ganske så godt.

Finn gode tilbud hver dag, i Kupp. Last ned appen her.